fredag 9 september 2016

v. 36

Under veckan som gått har vi arbetat med bokstaven Aa. Vi har också pratat om trädet asp, gjort tankekarta om aspen, skrivit meningar, sjungit en sång, läst ramsa och gjort egna frottageteckningar av asplöv. Barnen har också skrivit om rädsla i sina tankeböker, även det kopplat till aspen. Fråga gärna hemma.

I matematiken har vi tränat skriva siffror, spelat mattespel om uppdelning av tal, och gjort egna talmaskar som vi sedan tränat på. Barnen har fått varsin matteask att ha i sina lådor och i dessa ligger bl.a. tärningar, plockisar och talmask.

Vi fortsätter att prata mycket om värdegrunden. I onsdags gjorde vi vuxna ett forumspel om olika kränkningar i klassen. De fick sedan komma med förslag på lösningar till det felaktiga varpå vi ändrade pjäsen och spelade upp det rätta sättet.
Sedan var det dags för barnen själva, att i smågrupper träna in egna pjäser. Detta spelade sedan era barn upp för hela klassen på ett alldeles fantastiskt sätt! De var helt suveräna, både aktörer och publik.

Påminnelse!
Ni som inte lämnat in blanketten för publicering av foto, gör det snarast! Vi kan inte publicera några bilder på bloggen innan vi fått ert godkännande.

Glöm inte föräldramötet på måndag!

v.37
Måndag: Läsläxa kap.4. Glöm inte att träna lite varje dag!
Tisdag: Bibliotek.
Onsdag:
Torsdag: Uteidrott.
Fredag:

Ha en trevlig helg!

Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar