fredag 7 oktober 2016

v. 40

Hej!

Först vill vi bara berätta att era små guldklimpar har varit helt fantastiska hela veckan! Vi har pratat mycket om arbetsro, vad barnen behöver för att kunna koncentrera sig under lektionstid. I onsdags förra veckan introducerade vi några skyltar som är nivågrupperade från 1-5. Detta har fallit mycket bra ut! Vi kommer fortsätta arbetet med skyltarna och utvärdera varje dag och vecka. Beröm barnen hemma!

Veckans bokstav har varit Ee och vi har arbetat med ekorren på många olika sätt. Tankeboken hanns inte med eftersom det var cirkus på torsdagen, däremot fick barnen skriva och rita om cirkusen och artisterna i de röda skrivböckerna.
På cirkusföreställningen skötte sig era barn helt exemplariskt hela tiden! Beröm beröm!

I matematiken har vi fortsatt repetera addition och subtraktion 0-10 på många olika sätt. Träna gärna lite spontant hemma genom att ställa lite frågor till era barn om tex. ordningstalen, ramsräkna till 100 och små enkla tal upp till 10, 1+4, 2+3, 6+2 osv.

Under veckan har vi också återkopplat och pratat mycket om våra klassrumsregler som vi satte upp de första skoldagarna.
Vi avslutade veckan med att belöna alla fina barn i klass 1A med saft, bulle och filmtajm eftersom de varit så duktiga och ansvarsfulla under en och en halv vecka!


V.41

Måndag: Ny läsläxa delas ut kap. 8. läses till måndag v. 42
Tisdag: Bibliotek.
Onsdag:
Torsdag: Idrott.
Fredag:

Ha en riktigt trevlig helg!

Johanna och Ingela


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar