fredag 28 oktober 2016

V. 43

Hej!

Det har varit en fartfylld vecka med massor av händelser. Hela F-2 var på utflykt till Rottemossen i Trönninge på tisdagen. Där lekte vi, tittade på tallen och alla ettor plockade tallbarr. Tallbarren kokade sedan fröknarna te av som vi smakade på vår lilla tebjudning under fredagen, dock ingen favorit varken bland barn eller vuxna. Vi passade också på att smaska i oss tigerkaka. Allt detta sjå för bokstaven Tt. Barnen har lärt sig massor om tallen, fråga gärna hemma.

Vi har fortsatt arbeta med addition, pratat om tabeller och olika diagram. Vi har startat upp ett linjediagram för temperaturväxlingar i klassen. Detta sköter barnen om, de läser av en termometer och för in temperaturen i diagrammet. 

Under veckan har vi också ägnat extra tid åt FN och barnkonventionen. Alla lärare i F-2 spelade upp ett rollspel som handlade om barns rättigheter. Därefter diskuterades detta enskilt i klasserna. Era barn har också sett filmer som handlar om barnkonventionen och ritat egna figurer med artiklarna.

Barnen har fått fylla i en trivselenkät. Det verkar som att era barn trivs i skolan.

Nästa vecka är det höstlov vilket innebär att era barn inte har fått någon läsläxa. Tänk på att ändå läsa för och med era barn under veckan.

V. 44
LOV!

V.45
Måndag: Ny läsläxa delas ut kap.11, läses till måndag v. 46.
Tisdag: Biobesök.
Onsdag:
Torsdag:Idrott.
Fredag:

Tebjudning med tallbarrste och tigerkaka!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar