fredag 21 oktober 2016

V. 42

Hej allihop!

Vi har arbetat med bokstaven Ii och igelkotten, fråga era barn hemma vad de vet om detta lilla djur. Vi kopplade igelkottens vinterdvala till tankeboken, där fick barnen skriva om vad som kan hända i kroppen ifall man inte får sova ordentligt. Mycket roligt att höra deras tankar.

I matematiken har vi arbetat med fler och färre samt fortsatt träna lilla additionstabellen. Barnen har fått egna winettkakort i skolan som vi plockar fram och tränar på varje dag.

På fredagen var vi ute på en trafikpromenad. Vi pratade om trafikvett, tittade på olika trafikmärken och pratade om dess betydelse. Vi har också tittat på film om trafiken och hur viktigt det är att använda reflexer nu när det börjar bli mörkare ute.

Skolkurator Maria har varit i klassen och läst en bilderbok som handlade om olika känslor. Under läsningen diskuterades olika begrepp och tankar som barnen kunde ha om vissa känslor.

På tisdag nästa vecka ska vi i F-2 på utflykt till Rottemossen. Vi har skickat ut separat information om dagen men sett att några barn har kvar lappen i plastfickan, hoppas att alla tagit del av innehållet.

V. 43

Måndag: Ny läsläxa delas ut kap.10 som läses till måndag v.44.
Tisdag: Utflykt.
Onsdag:
Torsdag: Idrott.
Fredag:

Trevlig helg!
Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar