fredag 14 oktober 2016

V. 41

I veckan som varit har vi arbetat med nyckelpigan. Barnen har ramsat, sjungit, skrivit och målat om nyckelpigan. Bokstaven Nn har de tränat att forma och ljuda.
I tankeboken har barnen fått skriva om en  önskan. Vi har också läst varje morgon i skolan och vi märker att era barn gör framsteg.

I matematiken har vi fortsatt träna addition, subtraktion och talraden upp till 100. Fler och färre blev ett inslag i slutet av veckan, fråga gärna barnen hemma.

I torsdags fick era barn hem ett användarnamn och lösenord. Det är en skolinloggning till mattesajten NOMP där barnen kan logga in hemifrån och göra matteuppgifter.

På fredagen gjorde nästan alla barnen hörseltest hos skolsköterskan Ingemo, det gick jättebra. De som inte hanns med får göra hörseltest den 18/11.

Vi har arbetat med värdegrunden och sett film om att vara utfryst. Barnen har fått göra enkla utvärderingar om trivsel med smileys.

Nu har information gått ut om nya Trönninge skolan till berörda föräldrar. På skolans hemsida www.lindbergsskolan.varberg.se ligger ett bildspel från mötet som hölls den 12 oktober.

Vi vill påminna er som vill vara kvar på Lindberg skola att ni måste göra ett val att vara kvar hos oss. Blanketten finns här http://www.varberg.se/valavskola

F-2 planerar en utflykt 25/10. Separat info kommer snart.
Skolbio 7/11. Mer info kommer.

V. 42

Måndag: Läsläxa kap.8 som läses till måndag v.43.
Tisdag Bibliotek.
Onsdag:
Torsdag: Idrott.
Fredag:

Trevlig helg!
Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar