onsdag 3 maj 2017

Halloj!




Äntligen har vårvärmen kommit och sommaren börjar så smått närma sig. Det är härligt för både vuxna och barn som slipper ha på sig tjocka jackor och mössor.

Förra veckan arbetade vi med bokstaven Zz och vi fördjupade oss i den vackra sommarblomman Zinnia Elegance. Barnen fick så egna Zinniafrön i plastmuggar. Dessa har blivit ompysslade med vatten, sol och mycket kärlek. I tisdags hade alla barns frön tittat upp ur jorden. Barnen själva dokumenterar med text och bild Zinnians utveckling. De mäter också sina plantor kontinuerligt. Den längsta uppmätte 11cm och den lägsta 1cm. Barnen kommer att få ta hem plantorna längre fram så att ni kan plantera ut dessa i rabatten.

I matematiken har vi börjat arbeta med funktionslådor. Fråga gärna barnen hemma om vad det är. Vi har också fortsatt arbetet med tals värde och färdighetstränat på Nomp. Låt gärna barnen göra uppgifter på Nomp hemma. Hör av er ifall ni tappat bort lösenordet.

Vi hoppas att läsläxan fungerar bra hemma. Vi går med barnen till biblioteket på tisdagarna och en del har redan läst ut läsläxan, då lånar vi nya böcker. Tänk på att ta med gamla böcker på tisdagarna som behöver lämnas tillbaka till biblioteket.

Vi vill påminna om föräldramötet i matsalen torsdag 4/5.

V. 19
Måndag: Fortsätt träna läsning i biblioteksboken.
Tisdag:   Bibliotek
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag: 

Hälsningar,
Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar