måndag 8 maj 2017

Hej!

Här kommer lite information från skolsköterskan Ingemo:
Det har förekommit skabb i F-6A men detta är behandlat och smittorisken är låg. Smittas endast genom nära kroppskontakt. För mer information gå in på vårdguiden 1177.

Vi fortsätter att dokumentera våra Zinnior med bild och text. Många har vuxit under helgen och vi räknar med att barnen får ta hem dessa på fredag för vård i hemmet och senare utplantering i den egna rabatten eller krukan.

I matematiken har vi tränat hälften och dubbelt, tallinjen, klockan, mattekort och funktionslådor.

Barnen har fått individuella brev från 1B som de läst och svarat på. I svenskan har vi också påbörjat en ny uppgift. Utifrån en bild har barnen fått beskriva sig själva så noggrant som möjligt med max 5 meningar. Dessa beskrivningar skall sedan lämnas till klass 1B tillsammans med ett klassfoto. 1B lämnar över samma beskrivningar till oss. Detta blir ett spel där barnen utifrån beskrivningar skall försöka lista ut vem som är vem på fotot.
Inför övningen har vi pratat mycket om olika skrivregler tex. stor bokstav och punkt. Era barn har varit väldigt duktiga men mycket pratiga. Vi vet inte riktigt vad det beror på, kanske var påsklovet för långt...
Påminn gärna om hur viktigt det är med arbetsro i klassrummet.

Nu kan ni skicka med barnen läsprotokollet för tävlingen mellan förälder och barn, dags att summera!

V. 20
Måndag: Fortsätt träna läsning i biblioteksboken.
Tisdag:   Bibliotek
Onsdag:
Torsdag: Idrott
Fredag:

Hälsningar,
Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar