tisdag 23 maj 2017

Hej svejs!

Nu är det strålande sol ute och mycket på gång i 1A. Vi håller på för fullt och skriver berättelser till bilder som skall lämnas till 1B. Barnen får träna sig på strukturen med början, mitten och slut, beskrivning, punkt och stor bokstav. Snart skall vi också läsa 1B:s berättelser och gissa vilken bild den hör till.

I matematiken har vi fokuserat på att färdighetsträna med mattekorten. Vi ser att barnen gör framsteg och vi vill gärna att ni tränar dessa hemma också. Använd korten med addition och subtraktion som vi skickade hem i samband med utvecklingssamtalet. Vi har också arbetat med volym och pratat om enheterna liter och deciliter. Barnen har fått uppskatta och mäta med muggar och decilitermått. Nästa vecka fortsätter vi med vikt.

Läsläxa fram till skolavslutningen är att träna sångtexten de har fått hem. De skall läsa texten så att de känner sig säkra. Sången sommarsmurfar finns på nätet ifall de vill sjunga till musik.
Vår lilla lästävling med föräldrarna gav bra utdelning. Barnen vann överlägset och det gillar vi. Nu väntar en fin belöning med glasskalas.

Tider för F-6A:s skolavslutningen är kl. 10.45-11.45 i kyrkan. Mer info kommer snart.

V. 22
Måndag: Läsläxa: sommarsmurfar.
Tisdag:   Bibliotek.
Onsdag:
Torsdag:Idrott. Träna på att packa din egen gympapåse.
Fredag:

Hälsningar,
Johanna och Ingela

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar