tisdag 16 maj 2017

Hej!

Den här veckan har vi arbetat med Qq. Barnen fick lära sig om Quercus Robur. Vi fick bl.a. veta att Sveriges äldsta Quercus är 900 år gammalt och finns i Småland. Fråga barnen vad Quercus Robur är.

Vi fick skrivuppgiften från klass 1B och det var riktigt roligt. Varje barn fick en pesonbeskrivning som de läste upp och fick sedan gissa vem personen var på ett foto. Barnen var superduktiga på att läsa upp och lyssna på sina kamrater.

I matematiken har vi arbetat med längd och mätning. Vi pratade om olika längdenheter både gamla och nya. Barnen fick också mäta olika saker utomhus i smågrupper. De har också fått repetera tiohopp, dubbelt och hälften, fler och färre samt positionssystemet.

Vi har varit på ett jätteroligt musikuppträdande i idrottshallen. Det var två personer från Senegal som spelade instrument, berättade en saga och dansade med oss. Jättekul!

Från och med v.20 är det uteidrott om vädret tillåter. Ta gärna med kläder för både inomhus- och utomhusidrott. Låt också barnen träna på att packa sina egna idrottskläder.

V. 21
Måndag: Fortsätt träna läsning i biblioteksboken.
Tisdag:   Bibliotek
Onsdag:
Torsdag: Lediga
Fredag: Lediga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar